Adres:

Het Tekenatelier
Tjariet 58
9746 PE Groningen
+31 6 45 40 87 93
j.hemstra@hettekenatelier.nl

Het Tekenatelier

Het Tekenatelier in Groningen is opgericht door Johanna Hemstra. Na een doctoraalstudie Nederlands heb ik een aantal jaren in het pr- en communicatievak gewerkt. Tegenwoordig werk ik als creatief therapeut en coach beeldend in mijn eigen praktijk – zowel fysiek als online – en begeleid ik vooral volwassenen en ouderen.

Johanna Hemstra

Ik volgde mijn opleiding als creatief therapeut, coach beeldend en kindertekentherapeut in Zutphen bij De Kolam, een HBO-opleiding voor Genezend Tekenen (www.genezendtekenen.nl). Ook voltooide ik de opleiding Medische Basiskennis. Vervolgens ben ik als mentor, docent en leertherapeut aan De Kolam gaan werken.

Ook heb ik ruim twintig jaar in het voortgezet speciaal onderwijs gewerkt (Praktijkonderwijs) en heb ik jongeren die om verschillende redenen met zichzelf in de knoop zitten begeleid.

Daarnaast werkte ik als therapeut tweewekelijks in Het Odensehuis, in een inloophuis voor mensen met dementie in Groningen.

Ter verdieping van de opleiding Genezend Tekenen volgde ik de module Fundamenten van Imaginatie bij De School van Imaginatie van Jan Taal in Amsterdam. Ook deed ik de training ‘Stressreductie door mindfulnesstraining’ bij Annetje Brunner van De Werkschuur in Glimmen (www.dewerkschuur.nl).

Het Tekenatelier, creatieve coaching & therapie, is aangesloten bij de beroepsvereniging Tekentaal.

logo-digitaal-tekentaal

Het Tekenatelier is geregistreerd bij Algemeen GegevensBeheer Zorgverleners en bij de SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen), een gespecialiseerde geschilleninstantie voor de complementaire en alternatieve zorg.

scag

Fotografie: Geert Job Sevink | Realisatie: rogierlankhorst.com | Ontwerp: Studio Frank & Lisa