Adres:

Het Tekenatelier
Tjariet 58
9746 PE Groningen
050 - 318 75 40
j.hemstra@hettekenatelier.nl

Creatieve workshops studenten MBO, HBO, WO

In je toekomstige beroep waarin je met kinderen en jongeren werkt, is een kindertekening een extra bron van informatie. Een kindertekening is een non-verbaal gesprek op papier. Wat wil een kind hiermee uitdrukken?

Maak kennis met de universele ontwikkelingsstadia in tekentaal. Leer meer over de betekenis van kleuren en symbooltaal. En leer meer over je eigen innerlijke beelden.

Een workshop duurt 2 uur. Kosten: € 75,00 per uur inclusief materialen.

Workshop 1

Ontwikkelingsstadia in de tekentaal. Van krabbelfase tot graffiti
Waarom tekenen kinderen? Wat willen ze met een tekening uitdrukken en zichtbaar maken? Wat houdt het kind bezig? Wat speelt er op sociaal-emotioneel gebied? Hoever is het kind in zijn of haar ontwikkeling? Wat heeft het kind nodig? Ervaar zelf en ontdek.

Workshop 2

Wat onthullen kindertekeningen?
Een tekening is een non-verbaal gesprek op papier: een spiegel die een belevingswereld zichtbaar maakt. Wat vertelt het kind over zichzelf via de tekening? Via de kleuren, het materiaal en de symbolen? Wat drukt het kind hiermee uit? Teken als een kind en verwonder je.

 creatieve workshops studenten groningen

Workshop 3

Beeldtaal van kinderen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis)    

Geen kind is gelijk, geen kind met ASS is gelijk. Toch zijn er opvallende elementen in de beeldtaal van kinderen met autisme: een achterstand op emotioneel gebied en beperkingen op het gebied van communicatie en samenwerking. Kinderen met ASS hebben vaak extra structuur en veiligheid nodig. Welke materialen en middelen zet je in? Via gerichte tekenopdrachten kun je beter met het kind in gesprek gaan. Welke tekenopdrachten zijn geschikt om contact te maken?

Workshop 4

Maak kennis met je innerlijke beelden
Een tekening geeft beeldinformatie uit het onderbewuste. Wat wil je met deze beelden zichtbaar maken? Welke emoties druk je hiermee uit? Wat ontdek je hiermee over jezelf? In deze workshop teken je je hulpbronnen, je obstakels en je kwaliteiten. Ook verbeeld je het heden en de toekomst. Zo krijg je meer inzicht in jezelf. Dit komt je professionaliteit als toekomstig zorgverlener ten goede. Ervaring met tekenen is niet nodig. Iedereen kan het.

Aanmelden en informatie

Fotografie: Geert Job Sevink | Realisatie: rogierlankhorst.com | Ontwerp: Studio Frank & Lisa