Adres:

Het Tekenatelier
Tjariet 58
9746 PE Groningen
050 - 318 75 40
j.hemstra@hettekenatelier.nl

Creatieve therapie werkwijze

Wanneer creatieve therapie je aanspreekt, doe je een intake. Tijdens deze sessie gaan we dieper in op je klacht. Hoe lang heb je hier al last van? Is er een bepaalde aanleiding geweest? Je geeft die informatie die van belang is voor de therapie.

Daarna krijg je een tekenopdracht – een intake-tekening. Ook doe je eenvoudige ontspanningsoefeningen. Op deze manier betrek je niet alleen je hoofd, maar je hele lichaam in het therapieproces. En je maakt ‘losmaaktekeningen’. Zo raak je vertrouwd met het materiaal.

Naar aanleiding van je werkstuk vertel je wat je ziet en wat je opvalt. Je kijkt naar het beeld: de kleur, de vorm, de lijn, de beweging, het formaat, de plek op het papier. Ook vertel je wat je denkt en voelt. Welke betekenissen zitten er in het werkstuk die voor jou van belang zijn? Wat heeft het werkstuk nog nodig? Welke inzichten kun je inzetten in je dagelijkse leven? In een vervolgsessie vertel je hoe je deze inzichten in de praktijk hebt gebracht. Een therapietraject bestaat uit een intake, doorgaans zes tot tien sessies en een evaluatie.

creatieve therapie werkwijze groningen

Fotografie: Geert Job Sevink | Realisatie: rogierlankhorst.com | Ontwerp: Studio Frank & Lisa