Adres:

Het Tekenatelier
Tjariet 58
9746 PE Groningen
050 - 318 75 40
j.hemstra@hettekenatelier.nl

Creatieve therapie

Bij creatieve therapie werk je met creatieve opdrachten. Daar heb je geen teken- of schilderervaring voor nodig. Iedereen is namelijk creatief. Het doen en ervaren van de opdracht is belangrijker dan het eindresultaat.

Via deze opdrachten onderzoek je wat de oorzaak van een klacht of probleem is waardoor je tijdelijk bent vastgelopen in je leven. Hiervoor ga je terug naar het verleden. Je ontdekt wat de invloed hiervan is op je dagelijkse leven.

Bij creatieve therapie wordt in eerste instantie niet veel gesproken. Na wat eenvoudige ontspanningsoefeningen ga je vooral aan het werk met een opdracht. Welke opdracht je krijgt, hangt af van je klacht. Ook het materiaal is hierop afgestemd.

Een tekening, een schilderij of een kleiwerkstuk maken veel duidelijk. Je maakt een onbewuste laag van jezelf zichtbaar.  Het beeld – de kleur, de vorm, de lijn, de beweging, het formaat, de plek op het papier – geeft informatie. Deze informatie helpt je verder. Je ruimt oude pijn op. Zo komt je leven weer in balans.

creatieve therapie groningen

Fotografie: Geert Job Sevink | Realisatie: rogierlankhorst.com | Ontwerp: Studio Frank & Lisa