Adres:

Het Tekenatelier
Tjariet 58
9746 PE Groningen
050 - 318 75 40
j.hemstra@hettekenatelier.nl

Het Tekenatelier

Het Tekenatelier in Groningen is opgericht door Johanna Hemstra (1960). Na een doctoraalstudie Nederlands heb ik jaren in het pr- en communicatievak gewerkt. Tegenwoordig werk ik als creatief therapeut in mijn eigen praktijk en begeleid ik kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

johanna

Ik volgde mijn opleiding als beeldend therapeut, coach beeldend en kindertekentherapeut in Zutphen bij De Kolam, een HBO-opleiding voor Genezend Tekenen (www.genezendtekenen.nl). Momenteel ben ik als mentor, docent en leertherapeut aan De Kolam verbonden.

Als onderdeel van mijn opleiding werkte ik een aantal weken in Addis Abeba (Ethiopië) met weeskinderen.

Ik liep stage bij ‘Het Behouden Huys’, psycho-oncologisch therapiecentrum in Haren (Gr.) om jongeren te begeleiden bij rouw- en verliesverwerking.

Ter verdieping van de opleiding Genezend Tekenen volgde ik de module Fundamenten van Imaginatie bij De School van Imaginatie van Jan Taal in Amsterdam. Begin 2012 voltooide ik de hbo-opleiding Medische Basiskennis.

Om cliënten die doof of slechthorend zijn beter te kunnen begeleiden, volgde ik de basiscursus Nederlandse Gebarentaal.

In 2014 deed ik de 8-weekse training ‘Stressreductie door mindfulnesstraining’ bij Annetje Brunner van De Werkschuur in Glimmen (www.dewerkschuur.nl).

Behalve in mijn praktijk werk ik een dagdeel in het speciaal onderwijs (Praktijkonderwijs, De Bolster, Groningen) en begeleid ik jongeren die om verschillende redenen met zichzelf in de knoop zitten. Ook werk ik tweewekelijks met dementerenden in Het Odensehuis, een inloophuis in Groningen. Daarnaast geef ik om de week een teken- en schildercursus aan ouderen met een verstandelijke beperking in de dagopvang van Cosis in Groningen. 

Het Tekenatelier, creatieve coaching & therapie, is aangesloten bij de beroepsvereniging Tekentaal.

logo-digitaal-tekentaal

Het Tekenatelier is geregistreerd bij Algemeen GegevensBeheer Zorgverleners en bij de SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen), een gespecialiseerde geschilleninstantie voor de complementaire en alternatieve zorg.

scag

Fotografie: Geert Job Sevink | Realisatie: rogierlankhorst.com | Ontwerp: Studio Frank & Lisa