Adres:

Het Tekenatelier
Tjariet 58
9746 PE Groningen
050 - 318 75 40
j.hemstra@hettekenatelier.nl

Kinderen

Elke ouder wil graag dat het goed gaat met zijn of haar kind: thuis, op school, met de vriendjes en vriendinnetjes. Soms gaat het door omstandigheden minder met je kind: de natuurlijke ontwikkeling van je kind stagneert. Je kind heeft buikpijn, hoofdpijn, wil niet eten, is heel erg boos of verdrietig. Of je kind laat ineens heel ander gedrag dan normaal zien: dingen kapot maken, stiekem zijn, heel erg stil zijn.

Misschien is je kind bang. Omdat hij gepest wordt. Misschien heeft je kind last van onzekerheid of faalangst. Misschien is je kind ongelukkig op school. Omdat de lesstof te moeilijk is. Of misschien is er iets ingrijpends gebeurd: een scheiding of een sterfgeval.

Wanneer de klachten te lang duren, heeft je kind tijdelijk professionele hulp nodig. Niet door veel te praten, maar door te doen en te ervaren. Dat is wat kinderen aanspreekt. Immers, kinderen hebben van nature de behoefte om zich creatief te uiten. Je kind heeft niet het idee dat het ‘in therapie’ is. Door middel van creatieve opdrachten uit je kind zijn of haar emoties en ruimt zo pijnlijke gevoelens op. Hierdoor wordt je kind weer evenwichtig.

Het Tekenatelier in Groningen heeft speciaal voor jongeren en kinderen een folder gemaakt, getiteld ‘Jongeren in beeld.’ Deze folder kan worden aangevraagd.

De folder kan ook worden gedownload.

groningen

Fotografie: Geert Job Sevink | Realisatie: rogierlankhorst.com | Ontwerp: Studio Frank & Lisa